Hva er en satellittside?

ее41En satellittside er en nettside som lenker til en hovedside. Satellittsiden har som hensikt å føre brukeren til det som regnes som hovedsiden. Siden skal inneholde kvalitativt innhold og gode lenker, slik at de som besøker siden blir sendt til fokussiden. Det kan sammenlignes med en buss som fører deg dit du skal. Satelittsiden markedsfører for hovedsiden, ved at den har en bra plassering i søkemotorene ved hjelp av andre søkeord enn selve hovedsiden – og dermed fører brukerne dit. Satellittsiden inneholder god SEO for hovedsiden, som øker hovedsidens treff i søkemotorer som Google. La oss si at hovedsiden er en presidentkandidat, og satellittsidene er presidentens promotører. For at presidentkandidaten skal vinne valget, må han eller hun få hjelp av noen som gjerne har utdannelse i markedsføring og som kan gjøre minst halvparten av jobben. Presidenten selv gjør selvfølgelig mye av jobben, og sørger i tillegg for å se presentabel og tillitsvekkende ut, i likheten med hovedsiden. Hjelperne sørger for at budskapet når ut til flest mulig, mens de også samtidig må se presentabel og bra ut.

Hvordan opprettholde en satellittside?

Det er viktig at satellittsiden ser ordentlig og fin ut, og inneholder informative og fine tekster. Dette øker verdien på siden. Aller helst må satellittsiden ha samme tema som hovedsiden, slik at det blir lettere å lenke videre – dette er ypperlig for Google, som da gir siden høyere ranking i søkemotorene. Når du oppretter en webside, kan du ikke regne med at det automatisk dukker opp satellittsider som lenker til siden din. I starten blir det fort en ond sirkel ved at ingen lenker til siden din fordi du har lav status, og du har lav status fordi ingen lenker til siden din. Du skaper høyere status ved at du oppretter forskjellige sider med høy standard som lenker til den siden du ønsker skal være hovedsiden. For at disse satellittsidene skal oppnå en viss status, må de optimaliseres i henhold til søkemotorer og reglene rundt dette. Disse bør igjen ha andre sider som lenker til dem – og dermed har du et stort spindelvev av nettsider og satellittsider som enkelt kan knyttes til hverandre. Hver og én av satellittsidene bør inneholde minst fire sider med unike tekster – altså er det mye tekstproduksjon som skal til for å opprettholde dette spindelvevet. Dermed unngår man å bli ignorert av søkemotoren Google.

Søkemotoroptimalisering

Det finnes mange forskjellige triks for å optimalisere de forskjellige nettsidene og satellittsidene dine slik at de får høy ranking i søkemotorer som Google. Det kan være lurt å forhøre seg om hva du kan gjøre på egen hånd, og også høre om noen med kunnskaper om feltet kan hjelpe med de grepene man ikke klarer selv. Etter hvert kan det være lurt å gi frisk pust og nytt innhold til satellittsidene, slik at de konstant er underholdende for målgruppen til hovedsiden.