Hva er SEO og hvordan man blir god på det

Søkemotoroptimalisering, også kjent som SEO, et sannsynligvis et uttrykk du har hørt før. Jeg er faktisk ikke sikker på om det er et verb. Men om du ønsker å tilpasse nettsiden din slik at den blir lettere synlig i søkemotorer som Google, Bing eller Yahoo, så må du jobbe med SEO.

Dette kan gjøres med to perspektiver:
A: Selve nettsidens optimalisering.
B: Optimalisering andre steder enn på selve nettsiden.

Det første punktet er den SEOen du holder på med når du jobber med hjemmesiden din. Det andre punktet er det du gjør når det gjelder å markedsføre siden din på andre nettsider, ved å blant annet linke til din egen hjemmeside eller å bli nevnt av andre.

SEO er ikke noe du lærer på en dag. “Det tar et minutt å lære det, men et helt liv for å mestre det”, som vi sier i poker. For selv om det finnes noen gode teknikker man kan lære seg å bruke som et verktøy for å skåre høyere på SEO-rankingen, så er det også noen endringer i omstendighetene rundt søkemotorene som må følges nøye.

Slik som i poker, så kan du ikke alltid spille kortene dine på nøyaktig samme måte hver eneste gang du spiller, fordi enhver situasjon krever at du tilpasser deg for å innkassere mest mulig (eller å minimere tapene) på de kortene du har for hånden. Når du jobber med SEO så er tankegangen veldig lik den førnevnte analogien om poker.

Mitt råd er at hvis du ønsker å lære deg SEO og bli god på det, så les mer om det på mange av de SEO-forumene som finnes på nettet, samt de mange nettsidene med råd og hjelpemidler om akkurat dette interessefeltet. Deretter må du se på utfordrerne du skal konkurrere mot for å se hva du kan gjøre for å være i stand til å bli en konkurrent. Hvor mye trenger du å investere for å komme i den posisjonen du ønsker å komme i og er denne investeringen egentlig verdt all den tiden du kommer til å bruke på det?

Det tar mye disiplin og mye tid. Men hvis du er virkelig ute etter å bli god, så må du være på vakt og forbli fokusert.

 

Leave a Reply