Start ditt eget firma

Jeg trodde alltid at å jobbe på egenhånd betød at jeg var selvstendig og hadde mer tid til å gjøre det jeg virkelig elsker. Det viste seg å bety at det å ha ditt eget firma, gjør at du har mindre tid til å gjøre det du ønsker. Særlig i begynnelsen når du ikke har penger til utkontraktering og hyre andre mennesker for de administrative delene.

Det er bokføring som må gjøres, dokumenter som må underskrives. Klienter som trenger hjelp og alle de andre 101 tingene som trengs å gjøres i et firma. Så å gå inn i det med en tankegang om å bare gjøre det du liker i begynnelsen er egentlig ikke en realitet. I stedet kommer du til å bli nødt til å bruke 50 % av tiden din på andre ting enn du egentlig satte deg fore å gjøre.

I midlertidig er du uavhengig. Alt du bestemmer deg for å gjøre vil reflekteres i firmaet ditt sin suksess. Du kommer ikke til å være ansvarlig for noen andre enn deg selv. Hvis du har familie så er du selvfølgelig ansvarlig for deres levekår, men når alt kommer til alt, så er det du som bestemmer over din egen skjebne.

Den sosiale biten er noe jeg så vidt var innom i seksjonen om å jobbe hjemmefra. Dette er noe man bør tenke over når man starter et firma. Et tips her er å kanskje starte sammen med én eller flere mennesker. Dette gjør det enklere å forbli motivert og reduserer risikoen.

Leave a Reply